Premiera operei comice La serva Padrona de Pergolesi

Bastien și Bastienne de W.A.Mozart

Bastien și Bastienne, la Home of Strings

Asociația Home of Strings organizează a doua reprezentație a operei comice Bastien si Bastienne de W.A.Mozart, într-o atmosferă de poveste, în limba română, joi, 15 decembrie, ora 10, la sala Dalles din București, în cadrul proiectului cultural educational ''OPERA ÎN GRĂDINIȚE ȘI ȘCOLI''.

Creând ceva frumos, întotdeauna va fi mișcare. De orice fel și natură, mai profundă pentru plăcerea publicului. Mai profundă de asemenea și pentru muzicieni. Această mișcare ne face mai bogați, mai liberi obligându-ne să ne punem mai des întrebarea: SUNT LIBER? Trebuie să înțelegem și să realizăm că generozitatea dăruită necondiționat, întotdeauna se va întoarce la noi. Iar dacă nu o avem, muzica e lângă noi. Mozart, prin lucrările sale ne învață acest lucru. Era copil, avea doar 12 ani, când a compus lucrarea Bastien și Bastienne. Aflată la intersecția dintre baroc și clasic, lucrarea este ferm orientată spre o nouă concepție a operei. Melodiile simple sunt ușor de reținut, nu există trucuri vocale, iar cântecele alternează cu momente vorbite. diggi, daggi, shurry, murry, horum, harum ... : Cu această vrajă, tânărul și nestatornicul cioban Bastien va reuși să recucerească inima scumpei sale păstorițe Bastienne.

Artiștii vă vor introduce într-o lume de basm, respectând autenticitatea libretului, purtând și promovând portul românesc. Toate aceste aspecte au un obiectiv comun, să înțelegem cât de importantă este identitatea natională. Nu dorim sa teatralizăm opera, nu dorim să mergem pe cutume, dorim să respectăm subiectul operelor, așa cum sunt ele, cu bune și cu rele. Cel mai important este de a scoate in evidență sentimentele, emoțiile și trăirile personajelor. Regia, costumele și decorul sunt realizate de asociația Home of Strings.

Cvartetul de coarde Home of Strings

COPII AU NEVOIE DE ARTĂ. Pornind de la acest gând, asociația Home of Strings alături de partenerii săi, vă invită cu mic cu mare, să pătrundeți în lumea lui Mozart, bucurându-vă de vocile artiștilor și a cvartetului de coarde cu pian Home of Strings.

Mulțumim partenerului nostru:

BANCA ROMÂNEASCĂ

Multumim sponsorilor noștri:

NOUĂ NE PASĂ MONS MEDIUS EL STUDIO STYLE

Mulțumim partenerilor media:

NORMEDIA SANDU PRO MEDIA ADVERTISING4U.RO

RADIO ROMÂNIA MUZICAL BURSA AGERPRES ART PRES REVISTA CARIERE LEVIATHAN CEAȘCA DE CULTURĂ ZILE SI NOPȚI ROMÂNIA POZITIVĂ FĂ BINE ATELIERUL DE CREATII DIGITALE SEMNE BUNE BOOK HUB ONLINEGALLERY.RO

Ora începerii spectacolului: ora 10

Durata spectacolului: 50 de minute

Biletele pot fi cumparate online pe https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3338/mozart-bastien-si-bastienne-sala-dalles-sala-dalles-bucuresti-15-decembrie-2022

sau de la casa de bilete a Sălii Dalles.

Pret bilet 35 de lei.

Ofertă pentru familii.

La două bilete cumpărate, acces gratuit doi copii, cu vârsta între 2-14 ani.

Pret bilet grup mai mare de 15 persoane, 29 de lei.

https://www.facebook.com/homeofstrings


Rezervări la nr. de telefon 0720 706 112


Premiera Operei Bastien si Bastienne de W.A.Mozart

Premiera Operei Bastien si Bastienne de W.A.Mozart

PREGĂTIȚI-VĂ pentru o PREMIERĂ!
Asociația Home of Strings lansează un proiect nou, Opera în grădinițe si școli! Prima Operă este Bastiene si Bastienne de W.A.Mozart, 14 octombrie, ora 10, sala Dalles, București.
Bastien și Bastienne este o Operă comică pastorală, cu dialoguri vorbite și arii "naive": versuri scurte, muzică deliberat simplă, așa cum se cuvine personajelor pastorale. Compusă într-un act de W.A.Mozart, iar libretul de Friedrich Wilhelm Weiskern. Mozart a compus această Operă la vârsta de 12 ani, la Viena. Este o lucrare foarte simplă, adaptată după o piesă foarte populară la acea vreme în Viena, "Iubirile lui Bastien și Bastienne", o parodie comică a unei piese de succes a lui Jean Jacques Rousseau, "Le Devin de Village". Comandată de doctorul Anton Mesmer, un prieten al tânărului geniu, această partitură rustică, plină de farmec și sensibilitate, a fost prezentată pentru prima dată (potrivit primului biograf al lui Mozart și al doilea soț al Constanței) în 1768, în grădina vilei celebrului hipnotizator. A fost reluată, la Berlin în 1890.

Bastienne tânjește după iubitul ei, Bastien, care a plecat la oraș. În timp ce ea își îngrijea oile, Bastien a fost sedus de strălucirea și farmecul orașului și de o doamnă bogată. La recomandarea lui Colas, atunci când Bastien se va întoarce, Bastienne.... vă las pe voi dragii mei, să vedeți continuarea pe 14 octombrie, la ora 10, la sala Dalles, in compania lui Bastien-Daniel Andrei Găină, Bastienne-Maria Ungheanu si a lui Colas-Fang Shuang. Pian-Tudor Scripcariu

Distribuția artistică:

Daniel Găină-Bastien

Maria Ungheanu-Bastienne

Fang Shuang-Colas

Tudor Scripcariu-Pian


Spectacol realizat cu sprijinul Garanti BBVA 


Ora începerii spectacolului: ora 10
Durata spectacolului: 45 de minute
Public: 6 ani+
Preț bilet: 32 de lei

© 2021 Voicu Mirela București
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți